dijous, 28 de novembre del 2013

EDUQUEM EN IGUALTAT PER PREVINDRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Imagen agafada de http://www.ugt.es/
Amb motiu de la celebració del passat dilluns 25 de novembre del Dia Internacional en CONTRA de la violència contra les dones volem compartir uns recursos educatius molt interessants per a les families amb interès i inquietud per aprendre a acompanyar als seus fills i filles en la construcció d'un món sense violència .
Sobren els motius per a reeducarnos en igualtat, per a poder educar millor als nostres fills i filles. És un problema social molt preocupant i del que només amb educació en valors eixirem

En les famílies, la violència contra les dones es prevé des de dins. És a dir, posant-se en joc com a adults amb la responsabilitat d'educar. La família és un àmbit educatiu més, on les xiquetes i els xiquets aprenen un conjunt important de formes de relacionar-se amb la realitat. Les xiquetes i els xiquets van aprenent com “ha de ser una dona” o com “ha de ser un home” a través de l'observació i la imitació de les dones i els homes adults propers amb els quals tenen una relació d'afecte . 

És important que mares i pares entenguen que per a prevenir la violència masclista no n'hi ha prou amb estudiar i aplicar conceptes. Les xiquetes i els xiquets s'impregnen i aprenen molt més de gestos, comentaris, actituds, decisions i reaccions quotidianes que d'una xarrada puntual que es tinga amb ells.

La violència contra les dones i les xiquetes és el resultat d'una cultura que encara avui és masclista, però està en les nostres mans canviar-ho, perquè som dones, som homes i som cultura.

Us deixem una sèrie de recursos pedagògics que esperem us resulten interessants:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada