dimecres, 17 d’abril del 2013

TROBADES D'ESCOLES EN VALENCIÀ 2013



Amb el lema “La veu del teu poble” aquest cap de setmana celebrem Les Trobades d'Escoles en Valencià en Alboraia.
Les Trobades són festes per la llengua, lúdiques i reivindicatives, que visualitzen l'autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús normal per a tots i per a tot. És una manifestació cultural que reuneix mestres, xiquets, xiquetes, pares i mares;
Enguany les festes per la llengua es dediquen a la figura de Vicent Andrés Estellés. Es commemoren els vint anys de la mort d'un poeta cabdal de la nostra literatura. Els seus missatges reivindicatius, convertits en versos, són l'eix vertebrador de les trobades que s'estenen de cap a cap de les nostres comarques durant la primavera.
Tota la informació sobre les dates i llocs de Trobades la podeu trobar a: Revista Trobada Alboraia www.escolavalenciana.org/trobades2013 


A destacar:
Divendres 19 d’abril
9.00h. Auditori Municipal. TROBADA MUSICAL. On participen els nostres alumnes de 6é de primària, preparats per la mestra de música, Eva Sarabia.
 “Segons ens comunicà :
 Els nostres alumnes interpretaran el Bolero de l'Alcúdia, la lletra del qual va ser escrita per Estellés.
Per qüestions d'aforament i durada de les diferents actuacions es faran dos torns:
- Al primer torn, de 10 a 11:15h aproximadament, participaràn en aquest ordre: Bisbe Hervàs (Puçol), El Castell (Albalat), 9 d'Octubre (Tavernes), Oltra (Montcada),La Patacona (CEIP Alboraia) i La Masia (Museros).
- Al segon torn, d'11:30 a 13h: Verge del Rosari (Massamagrell), Cervantes (Alboraia), Sant Joan Evangelista (Massamagrell), Ausiàs March (Alboraia), IES Patacona (Alboraia).
En finalitzar cada torn cantarem tots junts la cançó de "M'aclame a tu" (poema de Vicent Andrés Estellés musicalitzat per Ovidi Montllor).
A més de la participació a la Trobada Musical d'Alboraia, a la Setmana Cultural que durem a terme a l'escola del 22 al 26 d'abril s'ha programat un concert de cloenda on actuaran els alumnes de 6é interpretant 3 peces i contarem amb la col·laboració de alguns alumnes de Cant d'Estil de Massamagrell (entre ells Marga, l'educadora de l'Ajuntament) acompanyats per una rondalla.”

L’AMPA col·labora subvencionant l’autobús.

18.00h. Recital sobre poemes de Vicent Andrés Estellés; 21.30h; Correfoc dels dimonis de l’Avern; 22.30h. Concert Jove. Atzembla i Atupa


Diumenge 21 d’abril de 10.00h-18.00h. Parc de les Vies de Alboraia: TROBADA!!
Amb cercaviles, batucades, tallers, postes de degustacions i informació de diferents entitats i col·lectius d’Alboraia i la comarca.
Dansà i actuacions del grups de teatre i música.

Enguany l’AMPA no ha pogut participar en els tallers per manca de medis humans i temps. L’any que ve esperem poder participar. Encara així recolzem l’acte i vos invitem a tots a gaudir d’una jornada plena d’activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada