divendres, 24 de maig del 2013

23-M CONCENTRACIONS CONTRA LA LOMQE


El passat dijous 23 de maig , pares i  mestres, representants d'entitats de la comunitat educativa i d'entitats polítiques, socials, cíviques i culturals de Massamagrell ens concentrarem contra la LOMQE.
La convocatòria, que va partir de STEPV, va comptar amb la participació de nombroses entitats com: Escola Valenciana, Fapa-València, Acció Cultural del País Valencià, Enllaçats per la Llengua, Societat Coral El Micalet, Ca Revolta, Sindicat d’Estudiants, SEPC, BEA, Acontracorrent, FAAVEM, PSPV, Compromís, EUPV, ERPV, Els Verds del PV, PCPE, SCI…També de diverses plataformes locals o comarcals per l’ensenyament públic o pels serveis públics com les del Camp de Morvedre, Baix Vinalopó, Xirivella, Horta Nord, Baix Maestrat, etc.



MANIFEST CONCENTRACIÓ 23 MAIG
Benvolgudes companyes i companys, mestres, representants d'entitats de la comunitat educativa i d'entitats polítiques, socials, cíviques i culturals de Massamagrell, gràcies per assistir a aquesta nova mobilització contra la LOMQE i en defensa de l'ensenyament públic, laic, de qualitat, valèncià, democràtic, de l'ensenyament per a tothom.
L'aprovació divendres passat pel Consell de Ministres del projecte de LOMQE demostra la prepotència del govern i el seu allunyament del conjunt de la comunitat educativa, i de la societat, que el passat 9 de maig va demanar amb una gran vaga i mobilització al conjunt de l'estat que es retirés l'avantprojecte i que s'iniciés un procés negociador per acordar les mesures que s'han de prendre per millorar el sistema educatiu.
Denunciem que la LOMQE és una contrareforma basada en principis neoliberals que busca la mercantilització i la privatització del sistema educatiu (com s'està buscant la privatització de la sanitat i de tot allò públic), que comportarà el desmantellament de l'escola pública i la potenciació de l'escola privada pagada amb diners públics, convertint els centres públics en subsidiaris dels privats concertats.
La LOMQE afectarà negativament l'alumnat perquè el classificarà en funció del seu rendiment acadèmic (els centres podran triar una part de l'alumnat), de les seues condicions socioeconòmiques, expulsant a les filles i fills de les classes populars del sistema educatiu, legalitza la segregació per sexes, implanta itineraris en 4t d'ESO i ressuscita elements com les revàlides, desterrades ja del sistema educatiu.
La LOMQE classificarà els centres i crearà centres guetto i centres d'èlit, perquè podran triar part de l'alumnat i del professorat en funció dels programes d'especialització curricular o els plans de millora que implanten. També es permet la publicació de rànquings que classifiquen els centres segons els seus resultats acadèmics. Les revàlides suposen, a més, la inaplicació a la pràctica del projecte educatiu del centre, perquè estaran obligats a preparar l'alumnat a eixes proves externes al centre.
S'elimina tot vestigi de gestió democràtica dels centres, en buidar de capacitat de decisió els consells escolars, organismes de control i gestió de la comunitat educativa, per assignar-li eixa capacitat de decisió en exclusiva a la direcció que serà la veu de l'administració als centres i no la representació de la comunitat educativa.
Quant al professorat, perdrà drets i condicions laborals, perquè es pretén desregular-les, acabant amb els drets que tant anys ens ha constat d'aconseguir. Ens trobem davant  de l'aplicació de la reforma laboral al sector educatiu Mesures com que una part de la plantilla siga triada directament per la direcció del centre, la mobilitat forçosa o l'acomiadament de professorat són alguna de les mesures previstes. El professorat estarà sotmés als designis de l'administració i de la direcció, es potenciarà, per tant, l'amiguisme i el nepotisme i la docilitat del professorat, que es mirarà molt de qualsevol crítica en els claustres.
Critiquem el reforçament de la religió en l'ensenyament que ara fins i tot serà avaluable i computarà a efectes de promoció, beques, ajudes, etc. La religió ha de quedar reservada a l'àmbit privat i per tant ha d'eixir de l'escola. Apostem per un ensenyament laic.
També denunciem la regulació per primera vegada en una llei educativa de les polítiques lingüístiques en l'ensenyament i de com s'han de distribuir les llengües per matèries. Aquesta és una greu injerència de l'estat en les competències autonòmiques i un greu atac a les llengües pròpies, al català, basc i gallec, que perdran drets adquirits. Estem davant d'una clara involució envers el treball de normalització lingüística feta per pares, mares, professorat... i per Escola Valenciana.
Aquestes són algunes de les mesures que contempla la LOMQE. En definitiva, la proposta de llei representa un greu atac al dret universal de l'educació, en tant que incrementarà les desigualtats socials de l'alumnat i de la societat, posa fi a la gestió democràtica dels centres, modifica les condicions laborals del professorat, impulsa la privatització i la confessionalitat de l'educació i discrimina les llengües pròpies.
Per tot això, considerem que cal que continuem mobilitzats per a frenar la llei, que no es tramite en les corts espanyoles i que es retire. Us proposem mantindre la mobilització, a la comunitat educativa però també a la societat valenciana en general, perquè l'educació és cosa de tots i de totes.
Per això proposem un front comú de les organitzacions i plataformes que conformen la comunitat educativa amb partits polítics, entitats socials, cíviques i culturals, moviments socials, etc., compromeses amb un ensenyament de qualitat, integrador, laic i en valencià.
Us proposem que treballem per convocar una gran mobilització de la societat valenciana a favor de l'escola i contra la LOMQE; Una mobilització que obligue a Rajoy a retirar la llei. Per això, us demanem que participeu en totes les que es convoquen i que organitzeu al vostres centres de treball, barris, organitzacions... accions de pressió per aconseguir-ho. Nosaltres impulsarem manifestacions, concentracions, pronunciament dels claustres, consells escolars, AMPES, entitats socials etc., contra la llei; no descartem tampoc noves jornades de vaga abans de la seua aprovació per les Corts Generals si així s'acorda pel professorat i per la comunitat educativa  i també proposem als partits polítics amb representació parlamentària que presenten un recurs d'inconstitucionalitat en cas que s'aprove. A més, llançarem una campanya per la insubmissió a l'aplicació en els centres perquè no s'aplique la LOMQE i us animem a col•laborar en aquesta campanya per evitar les greus conseqüències que tindrà l'aplicació de la llei en el sistema educatiu.
No volem aquesta llei, i continuem treballant per aturar-la, perquè junts i juntes podem. Sí que es pot. Podem.

Moltes gràcies i endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada