dijous, 10 d’octubre del 2013

COMUNICAT DE LA JUNTA DIRECTIVA DE L'AMPA - PROBLEMA AMB EXTRAESCOLARS



La JUNTA DIRECTIVA del AMPA del CEIP Verge del Rosari reunida el 10 d’octubre de 2013 va decidir per unanimitat, emetre aquest comunicat, que consta en acta, per aclarir tots els comentaris abocats al respecte:

Massamagrell, a 10 d’octubre de 2013

COMUNICAT DE LA JUNTA DIRECTIVA DE L’AMPA DEL CEIP “VERGE DEL ROSARI”

El passat dilluns 7 d’octubre a les 17’30h, es presentaren a les portes del nostre centre una mare i un pare amb les seues respectives filles, del col·legi “Sagrada Família” de Massamagrell, l’AMPA del qual no està adscrita a la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de la Província de València (endavant FAPA). Aquestes xiquetes no estaven inscrites a l’activitat, amb la qual cosa no en teníem les seues dades. La mare d’una de les xiquetes, amb prou mala manera, ens va dir que la seua filla es quedava a l’activitat “POR COJONES”, i que a més, “LAS ESTABAMOS DISCRIMINANDO POR SER DE UN COLEGIO RELIGIOSO”. Aquestes paraules, estan subscrites per sis persones que lamentablement assistiren a la situació. La mare va ser informada oralment i li va ser entregada la informació de FAPA per escrit que se adjunta al final del comunicat .  Tot i així,  la mare va marxar deixant a soles a l’escola, a la seua filla, tornant a les 18:30h hores per arreplegar-la.


És per això, que la junta directiva afirma taxativament, que:

  1. Per raons d’assegurances, no podem permetre l’entrada a les activitats extraescolars, a cap alumne d’altre centre diferent del nostre, si la seua AMPA no està inscrita en FAPA. El nostre segur de responsabilitat civil (obligatori per llei) no garanteix les cobertures en cas d’accident, i la responsable seria l’AMPA, en el cap de la seua màxima responsable (presidenta) la qual cosa no estem disposats a permetre.
  2. Qualsevol alumne d’un centre federat en FAPA que volguera inscriure’s en una de les activitats extraescolars, té l’obligació d’omplir una fitxa d’inscripció, amb les dades corresponents.
  3. En cap cas es produeix cap tipus de discriminació per raons de religió, com afirma la mare en qüestió, ja que al nostre centre, qualsevol alumne, de qualsevol confessió religiosa, es desenvolupa de manera completament lliure.
  4. La informació relativa a les activitats extraescolars està disponible al nostre Blog des del 23 de setembre, i per consulta directa a la pròpia directiva de l’AMPA (telèfonica i personalment). Cap de les persones afectades per la nova situació respecte de les activitats extraescolars, s’havia posat en contacte amb nosaltres per demanar informació i buscar possibles solucions.
  5. Si es torna a produir una situació semblant, (després d’haver consultat els advocats de FAPA) haurem d’avisar a la policia perquè es faça càrrec del/de la menor que deixen a soles, ja que cap adult dels presents en eixe moment (personal de l’AMPA, personal de l’escola, monitors de les activitats...) pot assolir la responsabilitat de guarda i custòdia fins que torne el seu pare/mare o tutor/a legal.


Aquestos són els correus que es va portar la mare, abans de deixar  la seua filla:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada