dijous, 6 de desembre del 2012

MOBILITZACIONS CONTRA LA LOMQE / MOVILIZACIONES CONTRA LA LOMCE


La Plataforma en Defensa de l´Ensenyament Públic convoca mobilitzacions contra la LOMQE els dies 13 i 15 de desembre.
Amb el lema "Front a les retallades i la LOMQE DEFENSEM L´ESCOLA PÚBLICA I EN VALENCIÀ " la PDEP convoca una jornada de lluita i dues manifestacions a València i a Castelló.
La Plataforma, d´ambit autonòmic i formada per les organitzacions, FAPA-València, Escola Valencia, STEPV, FE CCOO PV, FETE UGT PV, CAVE-COVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d´Estudiants, Associació de Directors de Primaria, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa han decidit aquest mati secundar la convocatòria de la Plataforma en Defensa de l´Ensenyament  Públic contra el projecte de Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que ha presentat el Ministre d´Educació, Jose Ignacio Wert, a la Conferència Sectorial d´Educació.

La Plataforma ha decidit convocar protestes a l´àmbit autonòmic, en primer lloc, per l´agressió que suposa contra els drets lingüistics i contra l´ensenyament en valencià el tractament que es fa a la prposta de Llei Orgànica de l´ensenyament en llengües cooficials; a aquest atac cal afegir els seguit d´imposicions que pretén el Ministre amb la proposta de llei, com són : la pèrdua de participació de la comunitat educativa als centres, el caràcter mercantilista i competitiu de l´educació, la segregació de l´alumnat i la pèrdua del caràcter compensador de desigualtats de l´educaciò i, en resum , un model neoliberal, classista i autoritari de l´ensenyament.
Des de la Plataforma també s´ha valorat que al País Valencià aquesta polìtica econòmica i educativa per part de la Conselleria d´Educació que aplica els seus principis i els amplifica amb les retallades i mala gestió econòmica que estan suposant pèrdua d´atenció educativa, minva de l´educació compensatòria, reducció de les beques, pèrdua del servei de menjador i de transport escolar i retallades salarials i en les condicions laborals de les treballadores i treballadors de l´ensenyament.


En conseqüencia la Plataforma convoca amb el lema general emprat aquest curs "Posa Fil a l´Agulla" i amb el lema especific "front a les retallades i a la LOMQE Defensem l´Escola Pública i en valencià" una jornada de lluita als centres educatius (amb reunions de claustres, departaments o consells escolars i concentracions a l´hora del pati), una manifestació a València, el dijous 13 de desembre, a les 18h. a la Plaça S. Agustí i s´adherix a la convocatòria realitzada per la Plataforma "Castelló per la Llengua" per al dissabte 15 a les 18h. a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana.

Aquestes accions són l´inici de les mobilitzacions que es convoquen des de lqa mateixa organització contra les retallades i contra la política educativa de Wert i de Català, que tenen com a primeres accions a seguir dinars reinvindicatius el proper 21 de desembre i
tancaments i assemblees informatives als centres educatius al llarg del mes de gener.  

2 comentaris:

  1. Análisis de algunos puntos significativos de la LOMCE. Es importante que la comunidad educativa tome conciencia de lo que se pretende con esta ley elaborada una vez más a sus espaldas y se redoblen los esfuerzos por impedir que se mercantilice la educación.

    http://soypublica.wordpress.com/2012/10/08/lo-que-esconde-la-lomce-analisis-del-anteproyecto-de-ley-de-educacion/

    ResponElimina
  2. Desde Ciudadan@s por la Educación Pública han abierto una página en Change para recoger firmas contra la Ley Wert. Pedimos la retirada del anteproyecto y la apertura de un verdadero diálogo con la comunidad educativa.

    Una muestra:

    Preámbulo de la LOE (2006): “Las sociedades actuales conceden gran importancia a la educación que reciben sus jóvenes, en la convicción de que de ella dependen tanto el bienestar individual como el colectivo. La educación es el medio más adecuado para construir su personalidad, desarrollar al máximo sus capacidades, conformar su propia identidad personal y configurar su comprensión de la realidad, integrando la dimensión cognoscitiva, la afectiva y la axiológica. Para la sociedad, la educación es el medio de transmitir y, al mismo tiempo, de renovar la cultura y el acervo de cono­cimientos y valores que la sustentan, de extraer las máxi­mas posibilidades de sus fuentes de riqueza, de fomentar la convivencia democrática y el respeto a las diferencias individuales, de promover la solidaridad y evitar la discri­minación, con el objetivo fundamental de lograr la nece­saria cohesión social. Además, la educación es el medio más adecuado para garantizar el ejercicio de la ciudada­nía democrática, responsable, libre y crítica, que resulta indispensable para la constitución de sociedades avanza­das, dinámicas y justas. Por ese motivo, una buena edu­cación es la mayor riqueza y el principal recurso de un país y de sus ciudadanos.”

    Primer párrafo del Anteproyecto de la LOMCE (2012) (Ley Wert): “La educación es el motor que promueve la competitividad de la economía y las cotas de prosperidad de un país; su nivel educativo determina su capacidad de competir con éxito en la arena internacional y de afrontar los desafíos que se planteen en el futuro. Mejorar el nivel de los ciudadanos en el ámbito educativo supone abrirles las puertas a puestos de trabajo de alta cualificación, lo que representa una apuesta por el crecimiento económico y por conseguir ventajas competitivas en el mercado global.”

    http://www.change.org/es/peticiones/ministro-de-educaci%C3%B3n-jos%C3%A9-ignacio-wert-retirada-anteproyecto-ley-lomce-y-di%C3%A1logo-con-comunidad-educativa

    ResponElimina