dimarts, 19 de febrer del 2013

MANIFESTACIÓ DE CARNESTOLTES



Un any més ens vam juntar tots els centres d'Ensenyament Públic de Massamagrell per Defendre l´Escola Pública,


Moltes gràcies a tots per la vostra participació!!!



Si algunes de les fotos ací mostrades no voleu que es mostren, posar-vos en contacte amb nosaltres.
Si teniu més fotos que podriem afegir, enviar-les a ampavirgendelrosario@hotmail.com

"MIG MILER DE PERSONES ES MANIFESTEN A MASSAMAGRELL CONTRA LA LOMQE EN UN CARNESTOLTES REIVINDICATIU I CLAMEN CONTRA LES RETALLADES I EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA"

En un Carnestoltes reivindicatiu amb el lema “NO A LA LOMQE”, mig miler de persones, procedents de tots els centres públics de Massamagrell, es manifestaren divendres 15 de febrer a Massamagrell per reclamar una escola pública, valenciana i de qualitat per a tothom, mostrar el seu rebuig a les retallades en els serveis públics i contra la LOMQE.
El Carnestoltes lúdic i reivindicatiu, organitzat per les AMPA dels col·legis públics de Massamagrell (Bisbe Amigó, Sant Joan Evangelista, Verge del Rosari i IES Massamagrell) i per la Plataforma en defensa de l'escola pública de Massamagrell, va partir de cada un dels centres de la localitat per a reunir-se en la Plaça Glòries Valencianes. Mares i pares, mestres i alumnat, tots disfressats amb motius que al·ludien a diferents aspectes de la situació de deteriorament dels serveis públics, i en concret a l’educació, i portant pancartes van desfilar pels carrers, acompanyats per la Batukada "Tro de bac", una colla de dolçainers i tabaleters i una "Xaranga" fins a la Plaça de la Constitució, on es troba l'Ajuntament, per llegir el manifest reivindicatiu en defensa d'una educació pública, valenciana i de qualitat per a tothom i en contra de la LOMQE.
L’escrit, llegit pel professor de l’IES i membre del consell escolar municipal per l’STEPV, Vicent Monroig, criticava la LOMQE (Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa) perquè "significarà un perillós retrocés en la qualitat de l'educació i atempta contra la cohesió social". A més a més, el manifests destaca que la LOMQE és una llei segregadora, classista, adoctrinadora i mercantilista que, lluny de millorar el sistema educatiu, comportarà un greu deteriorament del mateix. També es va criticar la proposta de l'Ajuntament de Massamagrell de cedir sòl públic per a la construcció d'un centre escolar privat (CIS). En aquest sentit, es reprendrà la campanya de recollida de firmes per a mostrar el rebuig a aquesta iniciativa i ben aviat es farà el primer lliurament a l'Ajuntament.
En acabant, tota la gent es va dirigir al col·legi Sant Joan Evangelista on les AMPA havien preparat una xocolatada per a grans i menuts.


Aquest va ser el Manifest, que Vicent Monroig va escriure i llegir. Moltes gràcies, Vicent.


EN DEFENSA D’UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, VALENCIANA I DE QUALITAT

NO A LA LOMQE

NO A LA CESSIÓ DE SÒL PÚBLIC PER A LA CONSTRUCCIÓ DE CENTRES ESCOLARS PRIVATS (CIS) A MASSAMAGRELL.

Amigues i amics:
A penes fa uns mesos, la comunitat educativa ha tornat a patir una de les majors agressions des de la reinstauració de la democràcia. I és que el govern del PP, amb el seu Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, al capdavant ha fet públic un Avantprojecte de llei educativa. De l’esborrany de l’Avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), es desprèn de manera inequívoca que l’aprovació de la LOMQE significarà un perillós retrocés en la qualitat de l’educació i atempta contra la cohesió social, amb propostes com ara:
·        Defineix l’educació no com un dret, sinó com un factor productiu més, amb enfocaments mercantilistes i d’oferta i demanda, amb una concepció reduccionista de l’educació, fragmentada en els seus continguts i amb menyspreu a disciplines artístiques i humanístiques.
·        Considera l’educació infantil com una etapa assistencial i no educativa.
·        Recentralitza la política educativa amb mesures corn ara l’increment de la definició de continguts per part del govern central, limitant la capacitat per tal que cada comunitat autònoma puga establir una part dels continguts d’acord amb la seua realitat social, lingüística i cultural.
·        Atempta directament contra la normalització de la nostra llengua i la tasca de cohesió social que ve significant el model d’immersió lingüística, model que no només ha tingut un reconeixement internacional, sinó que els seus resultats, després d’anys d’aplicació, corroboren que és un model d’èxit que garanteix plenament el coneixement de les dues llengües oficials del nostre país.
·     Consagra la segregació d’alumnes per sexe, blindant per llei  els concerts amb les escoles que segreguen. A aquesta segregació s’afegeix també la segregació per llengua la qual cosa generarà un entrebanc a la cohesió social en els centres i en el conjunt de la societat.
·        Potencia la diferenciació entre centres educatius públics i privats concertats, i també entre els mateixos centres públics, tot establint rànquings, cosa que allunyarà els nostres xiquets i xiquetes i joves de la igualtat d’oportunitats.
·        Planteja un model adoctrinador i ideològic, tot potenciant les creences religioses i incentivant l’elecció de l’assignatura de Religió per part de l’alumnat, cosa que l’allunya d’un model integrador i respectuós basat en el laïcisme en l’espai públic i que reserva les creences pròpies per a l’espai privat.
·        Renuncia al principi d’igualtat d’oportunitats, tot desmuntant el model d’educació comprensiva en l’etapa obligatòria amb l’anticipació de la diferenciació d’itineraris í la implantació de revàlides.

Per tot açò, cridem ben fort: NO A LA LOMQE, SÍ A L’EDUCACIÓ PÚBLICA, VALENCIANA I DE QUALITAT PER A TOTHOM. NO A LA CESSIÓ DE SÒL PÚBLIC PER A LA CONSTRUCCIÓ DE CENTRES ESCOLARS PRIVATS A MASSAMAGRELL,
YES, WE CAN! SÍ QUE PODEM, SÍ QUE PODEM, ...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada